ОШ ВУК КАРАЏИЋ

Блог

Сарадња са руском школом из града Курска. Наставља се наша сарадња са Општеобразовном школом „А. С. Пушкин“ из града Курска у Русији. Размењујемо честитања празника, видео материјале, слике… Поводом Дана словенске писмености, стигао нам је занимљив видео, у ком њихови наставници, у одећи са елементима руске народне ношње , имају осмишљену веселу кореографију уз музику клавира, са необичним инструментима – удараљкама. Позивамо вас да је погледате.

У ОШ “ Мирослав Антић“ , 23.5. 2023 , одржан је квиз “ Шта знаш о Црвеном крсту“ Ученици 4. разреда Марија Дедић, Немања Угреновић, Магдалена Арсић и Лазар Лемајић освојили су 2. место. Честитамо!!!

Дошло је пролеће, а са њим се буде и мали лепи инсекти , птице, бубе. Уживамо у њиховом шаренилу и бојама. У нама буде радост.

Комуникација је вештина која се учи, а ми смо имали прилику да ту вештину унапредимо на семинару Умеће комуникације 2. Наш први сусрет са Тимом Психокод био је давне 2009. године, а ове године смо наставили да вежбамо како да будемо „меки према људима, а оштри према проблемима“. Због великог интересовања семинар је организован у два дана, а присуствовало је четрдесет двоје колега из наше школе. Захваљујемо се Ирени Лободок Штулић и Милки Михаиловић на помоћи да ефикасно управљамо комуникационим процесима.

Извештај о активностима током Дана отворених врата школе   Дан отворених врата за предшколце традиционално се одржава већ неколико година. Деца први контакт са школом и учитељима доживе пре 1.септембра. Родитељи се информишу о начину рада и функционисању живота у школи. И ове године предшколци су могли да се забаве уз радионице, хор, дечију преставу , полигон,… Дан отворених врата школе одржан је 31.3.2023. од 17 до 19 часова и почео је топлом добродошлицом уз пет музичких нумера које је припремио школски хор „Бајка“. Деца су уживала у музици и заједно са хором певали су њима познате песме. Учитељице Мирослава Миленковћ и Нена Драгојевић прилагодиле су музички програм њиховом узрасту како би деци приближиле музичке активности које их очекују у нашој школи. Након музичих тачака ученици другог разреда припремили су представу „Цветић планета за сву децу света“ уз помоћ учитељица Јоване Јовановић и Ане Милинковић. Представа је имала за циљ

8.април,  обележен је свечаним програмом у сали Општине Чукарица. Присуствовали су представници Општине Чукарица, представници институција, чланови ромских удружења, ученици 6. 7. и 8. разреда, као и  представници Ученичког парламента  ОШ „Вук Караџић“ из  Сремчице.  Успешни ромски студенти су говорили о вредностима образовања.

Поводом светског дана шума који се обележава 21. марта, учитељице другог разреда су организовале тематски дан. У оквиру српског језика, математике, света око нас, ликовне и музичке културе, ученици су се опробали у различитим активностима које су се динамично смењивале. Научили су зашто нам је важна шума, како да је сачувамо и која је наша улога у очувању животне средине.

I разред Радмиловац (Транс југ) 7. јун II разред Салаш Катаи (Беосоник) 19. мај III разред Свилајнац (Беосоник) 19. мај IV разред Ваљево (Транс југ) 9. јун V разред Сремски Карловци (Беосоник) 18. мај

У нашој школи пре и после редовне наставе организује се продужени боравак за ученике од првог до четвртог разреда. Продужени боравак у нашој школи је почео са радом школске 2016/17. године. Радно време боравка је од 7.00 до 17.30. Рад се одвија у групама: групе ученика истог разреда, али различитих одељења и групе ученика различитих разреда састављене од ученика првог и трећег разреда у једној смени и ученика другог и четвртог разреда у другој смени. Учитељи који раде у продуженом боравку се договарају и усклађују своје активности са учитељима из редовне наставе. Активно сарађују са педагогом и психологом школе. Активности деце у продуженом боравку Пратеће активности продуженог боравка: Мала школа великих ствари Оловка пише срцем Шарам – стварам Певам, плешем, глумим Игре без граница Продужени боравак је место у којем  деца раде домаће задатке уз надзор учитеља, читају, пишу, вежбају, друже се, играју разне друштвене игре, игре едукативног и васпитног карактера,

10/339