ОШ ВУК КАРАЏИЋ

Упис првака

Поштовани родитељи будућих првака,

Пријаву свог детета за упис у први разред можете обавити на један од следећих начина:

  • Пријаву и заказивање термина за проверу способности обавите преко Портала еУправа
  • Попуните кратак упитник након клика на овај линк
  • Назовете нас телефоном сваког радног дана од 10 до 17 часова на 2526-114 или 2522-718
  • Дођете лично у школу код секретара сваким радним даном од 10 до 13 часова

Јавићемо вам се и заказати термин за проверу способности тј. тестирање вашег детета, или га можете и ви заказати ако користите Портал еУправа.

Провера способности деце за  полазак у први разред основне школе за школску 2023/2024. годину и упис ће се обавити истог дана и то у периоду од 01.04.2023. до 31.05.2023 (у изузетним случајевима и до 31.08.2023. године).

Имајте у виду да пријава детета за упис не значи аутоматски и упис. Упис у први разред вашег детета ће се формално обавити након провере способности тј. тестирања од стране психолога или педагога школе.

У први разред се уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. То значи да се школске 2023/2024. године  у први разред уписују сва деца рођена од 1. марта 2016. године до краја фебруара 2017. године. Родитељи ове деце имају законску обавезу да упишу своје дете у први разред.

Постоји могућност да се у први разред основне школе упише и дете које је при поласку у школу (1. септембра) старо од шест до шест и по година. То се у школској 2023/2024. години односи на децу рођену од 1. марта до 31. августа 2017. године. Превремени упис је специфичан и дете мора проћи кроз проверу спремности за полазак у школу коју врши психолог.

Приликом уписа није потребно да прилажете сва документа, јер ће школа већину прибавити по службеној дужности. Међутим, потребно је да нам кажете ЈМБГ детета и да приложите:

  • Потврду о обављеној вакцинацији (може се доставити и накнадно)
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу детета само ако је преглед обављен у приватној или војној здравственој установи. Ако је преглед обављен у редовном Дому здравља, није потребно достављати потврду.

Информација за родитеље у вези са електронским заказивањем термина за упис и тестирање  детета у основну школу

И ове године на Порталу еУправа, родитељи могу електронским путем да закажу термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој ваше дете територијално припада

Добро дошли, драги прваци!