У посети Гете институту

Поводом Европског дана језика, 26. септембра 2017. године, професор немачког језика, Маријана Стефановић, водила је ученике у Гете Институт, где су их чекале различите активности. Ову манифестацију посетили су ученици који похађају додатну наставу код поменуте професорке:

Неда Десић 8/3, Леа Конрад 8/3, Михајло Рајковић 8/4, Немања Новичић 8/4, Јована Војводић 8/5, Јована Крстић 8/5, Михајло Милановић 8/5, Јован Вукојевић 8/5

 

У Институту су имали прилику да одгледају луткарску представу на немачком језику коју су извели ученици гимназије из Чачка. После краће паузе приказан им је цртани филм а након тога посетили су штанд Шведске која се такође представљала у Гете Институту. Одговарајући на питања добили су награде као што су блокчићи, оловке, торбе и беџеви. Ово је ученицима било веома интересантно. Након тога су имали прилику да одгледају луткарску представу глумца Уве Шпилмана. То им се нарочито допало јер је представа била интерактивна па су они били део ње. По завршетку представе ученици су имали прилику да обиђу библиотеку Гете Института, да сазнају како могу да се упишу, као и шта све могу да нађу у њој. Посебно интересантно им је било када су добили таблет рачунаре и када су  подељени у групе одговарали на питања. Видели су и како могу сами да изнајме књигу у овој библиотеци, пошто је библиотека модернизована и преко компјутера сами изнајмљују књиге, враћају их и продужавају рокове за враћање. 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.