Русский язык – соревнования и конкурсы

На општинском такмичењу из руског језика ученица Милица Ранђић VIII1 је освојила треће место, и прво место касније на градском такмичењу. Mилица је представљала школу и на такмичењу из рецитовања у Руском дому, поводом светског дана поезије, а учествује и у конкурсу „Руско позориште“, чији се резултати тек очекују.

У школи је одржан и први круг НИС олимпијаде из руског језика. Школу ће у финалу, у Новом Саду, представљати Ана Миладиновић VIII3. На олимпијади учествују деца из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Бугарске, која уче руски језик. 

Ученици школе су активно учествовали и у конкурсу Руске школе при амбасади Руске федерације «Лик Русије». Групно и појединачно освојили су вредне награде. Групна песма «Ой рябина кудрявая» , вокално извођење ученика старијих разреда – освојила је друго место, а инструментално извођење руске песме ученика IV разреда Зорице Крстић и Јована Шекуларца на хармоници – треће место. Захваљујемо се на помоћи наставници хармонике Наташи Минић. Ученици и школа су као награду добили озвучење, Bluetooth звучник и слушалице. Поред музичких тачака, ученици су учествовали и са ликовним радовима на тему: Бајке народа и народности Русије. Награђени ученици су, поред диплома и награда, били дочекани послужењем и приредбом, коју су тим поводом направили ученици Руске школе.

Наставница руског језика, Неда Тодосијевић

 

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.