Прославили смо Дан школе

Наша школа прославила je 6. новембра свој Дан школе. Тим поводом организована је приредба, и то свечани музичко – драмски програм чија је тема била

Београд – вечити град”.

Приредбу су реализовали ученици наше школе, уз помоћ наставница Марије Ћириловић, Наташе Крстић и Марије Нешић, и учитељица Ање Милчић, Ане Здравковић, Биљане Николић, Сање Паланчанин и Мирославе Миленковић. Програм су водили ученици осмог разреда Невена Ерић и Петар Петровић.

MAR_1081

На почетку приредбе додељена су признања победницима традиционалог литерарног конкурса, који је ове године био, као и читава прослава, у знаку  наше престонице. Град у којем живимо и град који волимо инспирисао је ученике да му отворе душу и посвете стихове.

MAR_1089

 

У приредби су уживали и учесници и гости. Причале су се, по азбучном реду, приче и легенде о делевима престонице и рецитовали познати стихови о нашем главном граду.

Поред химне школе, којом је отворена приредба,  хор је извео и неколико песама које су дочарале београдски дух. Музички део програма помогла је и  Школа гитаре Саше Костића.

Публика је имала прилику да ужива у несвакидашњој шетњи нашим главним градом, подсећајући се његових паркова, улица, знаменитости, али и људи који су у њему живели и стварали.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.