Песнички сусрети деце и младих Чукарице

DSCF8150Песнички сусрети деце и младих Чукарице одржани су 1. децембра 2015.  године у школи-домаћину „Ђорђе Крстић“. Учествовало је осамдесет петоро деце (53 ученика млађих разреда и 32 ученика старијих разреда) из 12 основних школа.

Такмичење је одржано у великој школској сали, а неке такмичаре су из удобних фотеља подржавали њихови родитељи. Чланове литерарних секција млађих и старијих разреда и ове године је водила библиотекарка Биљана Јовановић. Чекајући свој ред, са одушевљењем смо слушали разне песме пуне риме, које су звучале као дела одраслих песника. Два и по сата дружења протекли је као трен, а жири је морао да донесе тешку одлуку. Песник-водитељ био је Милан Добричић који је деци доделио дипломе за освојено прво, друго и треће место за сваку школу и прогласио општинске DSCF8098побенике. Ове године је награђена Анђела Анђелковић, ученица 4/4 одељења наше школе за треће место на општини. Нажалост, ниједан ученик наше школе се није пласирао даље, а само један ученик са општине иде на градску смотру. Пре две године сам ја представљао нашу општину на градском такмичењу, и то је била велика част.

Нисмо сви могли да победимо, али је и само учешће било велики догађај за све нас. Унапред се радујемо окупљању и наредне године и надамо се већем успеху.

DSCF8117

за Литерарну секцију: Алекса Филиповић 7/4

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.