НИС олимпијада из руског језика у нашој школи

Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја , компанијa НИС a.д. Нови Сад, Славистичко друштво Србије и Руски центар при гимназији „Јован Јовановић Змај“,
организују 6. НИС олимпијаду из руског језика. Акцију подржава и Државни универзитет „Н. И. Лобачевски“ из Нижњег Новгорода. Циљ манифестације је промовисање и популаризација руског језика.

На 6. НИС олимпијади, као и на претходним, имају право учешћа ученици VII и VIII разреда основних школа и ученици свих разреда свих средњих школа у Србији, Републици Српској и Црној Гори, као и студенти из ове три земље, подељени у пет категорија.

Први квалификациони круг у нашој школиодржан је 23.04.2018.

У првом кругу своје знање успешно су показале ученице седмог разреда Ана Миладиновић VII3, Милица Ранђић VII1 и Милица Кијачић VII5. Правило такмичења је да један ученик са највише бодова (минимум за  даље пласирање  је 40/60)  представља школу у финалу,  а то је код нас Ана Миладиновић 49/60, са освојеним само бодом више од Милице Ранђић.
Финале такмичења је 27.05.2018. у Новом Саду, а ради се тест из граматике, разумевања прочитаног и одслушаног текста и на крају конверзација на руском језику на задату тему. За три ученика са највишим бројем бодова из своје  категорије, сваке године су биле вредне награде: путовање у Русију, ручни сатови, стипендије за старије ученике, књиге…

Захваљујемо се на помоћи библиотекару школе Биљани Јовановић.

Предметни наставник, Неда Тодосијевић


Са Аном у Новом Саду

Ана је успешно представљала своју школу. За децу из Београда компанија НИС је организовала бесплатан превоз аутобусом, а за децу која живе даље и смештај. Ученици су са својим менторима посетили и музеј који је у скопу зграде НИС-а.  Свечана додела награда победницима (само три ученика из сваке категорије свих учесника из Србије, Црне Горе и Републике Српске) била је пропраћена пригодним програмом. Било је напорно, али и лепо бити део тога.

Предметни наставник, Неда Тодосијевић

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.