Најраспеванија одељењска заједница

Такмичење „Најраспеваније одељење“ има за циљ да подстиче разредно певање и свирање у одељењима млађег узраста основне школе, тачније III и IV  разреда. Одељењске заједнице изводе све своје члaнове где треба да доминира распеваност, ведрина, спонтаност, међусобно уважавање.

Пропозиције: Одељењске заједнице певају једногласно или вишегласно две композиције по слободном избору од којих се једна изводи A CAPELLA, док друга може бити изведена уз инструменталну пратњу. За инструменталну пратњу користе се акустични музички инструменти са учешћем деце до највише пет чланова. Избор песама: једна дечија и једна изворна народна композиција уметничке вредности.

Жири вреднује квалитет музичког извођења – певања  и сценски наступ. Одељењске заједнице могу да освоје I, II и III место у школи, а првопласирано одељење школа пријављује за општинско такмичење.

Такмичење за Најраспеванију одељењску заједницу одржано је 23.11.2017. године у кабинету за музичку културу. Такмичиле су се одељењске заједнице свих пет одељења трећег и четвртог разреда. Жири је оцењивао према квалитету интонације, ритма, изражајности и сценског наступа. Чланове жирија су чиниле наставнице музичке културе Милица Вељковић и Марија Бабић-председник жирија, учитељица Сања Огњеновић, психолог Јелица Грковић и ученица 6/2 Милица Јузбашић. Најкомплетнији наступ оцењивао се са 100 поена.

Првопласирано место освојила је одељењска заједница III4 са 99 поена. Изводили су песму Певам дању, певам ноћу – З.Чолића и народну песму Разгранала грана јоргована.

(По пропозицијама такмичења није дозвољено певање на матрицу и уз инструменталну пратњу учитеља. Одељењска заједница се такчмичила у складу са пропозицијама такмичења а матрица и помоћна инструментална пратња учитеља, који се виде на снимку, коришћени су искључиво ради снимања за сајт школе).

Друго место су поделиле одељењске заједнице IV1 и IV3 са 84 поена, док су трећепласирани са 79 поена одељењске заједнице III3 и IV2. Такмичењу су присуствовале учитељице трећег и четвртог разреда, школски педагог и ученици VII/3.

Марија Бабић, наставница музичке културе

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.