НАЈАВА АКТИВНОСТИ

24. децембар

 Радионица „Војни пиротехничар у школи”

На радионици „Војни пиротехничар у школи”, у организацији Гарде Војске Србије и Црвеног крста, наши ђаци ће бити упознати са опасностима од пиротехничких средстава, чија се употреба нарочито појачава за време новогодишњих празника.  Након предавања, волонтери Црвеног крста приказаће ученицима како изгледају повреде настале као последица  нестручне употребе пиротехничких  средстава.  На радионици, која ће бити приређена у нашој школи, са почетком у 12 часова, учествоваће и ученици  ОШ „Душко Радовић”.

25. децембар

Гостовање КУД-а „Миломир Петровић” из Сремчице

У оквиру манифестације „Децембарски дани Чукарице” угостићемо КУД „Миломир Петровић” из Сремчице. Наступ ће бити одржан у школској сали, са почетком у 19 часова.

28. децембар

Додела награда Општине Чукарица ученицима који су освојили прва три места на републичким такмичењима

Церемонија доделе награда биће приређена у Културном центру „Чукарица”,  у 10 часова. Награде ће бити додељене нашим бившим ученицима, сада средњошколцима, Филипу Божанићу, за освојено друго место, и Јовану Петровићу, за освојено треће место на републичком такмичењу из историје.  Награду ће примити и наставница историје Мирјана Видовић, која је припремала ове ученике за такмичење.

Новогодишњи вашар

Ова активност биће организована у сали школе и трајаће током читавог дана. На Новогодишњем вашару ученици ће продавати своје рукотворине, а зарађени новац ићи ће у хуманитарне сврхе.

Новогодишња представа 

На иницијативу наших ђака, у холу школе, у 13.15 часова, биће приређена хуманитарна представа. Организација представе поверена је наставницама Марији Ћириловић и Наташи Крстић.

30. децембар

Фестивал „Од игре до физике”

Циљ фестивала, који организује наставница физике Оливера Петровић,  јесте популаризација науке код школараца. Фестивал ће трајати од 10 до 14 часова. Биће реализован у учионицама наше школе, а посетиоци ће моћи да виде занимљиве експерименте које ће изводити наши  ученици.

Осим ових активности, у току је и прикупљање новогодишњих пакетића за социјално угрожену децу. Наши ђаци самостално праве ове пакетиће.  Акцију спроводи Ученичка организација Црвеног крста наше школе, коју предводе учитељице Мира Костић и Душица Јовановић.

Наочаре и перо Вука Караџића

Наочаре и перо Вука Караџића

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.