Хајдуци – час интегративне наставе

Још један час интегративне наставе одржан је у нашој школи, 27. маја 2019. године у одељењу 7/1. Час су организовале проф. историје Мирјана Видовић и проф. српског језика Николина Пјевач. Обједињени су предмети историја и српски језик у корелацији са драмским уметностима и музичком културом, области – Српски народ под страном влашћу од XVI до XVIII века и књижевност (народна епска песма хајдучког циклуса).

Ученици су утврђивали и проширивали знања из историје о хајдуцима и хајдучији, а на сасвим другачији начин су обрадили песму хајдучког циклуса „Мали Радојица“. Припремљена је драматизација ове песме коју су ученици извели на позорници кабинета историје.

Главни циљ оваквог часа је био укључивање свих ученика у осмишљене наставне активности. Креативном радном атмосфером на часу ученици се навикавају на тимски рад, утиче се на формирање позитивних духовних и моралних вредности јунака Малог Радојице и хајдука. Такође, на овај начин се буди љубав према националној историји и народној поезији и ужива се у глуми.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.