Европски дан језика

У среду, 26.9.2018. у просторијама Гете института у Београду, као и сваке године обележен је Европски дан језика. Ученици петог, шестог и осмог разреда ОШ „Вук Караџић“ у пратњи наставница немачког језика Маријане Стефановић и Иване Трајковић посетили су ову манифестацију. У оквиру ње представљене су бројне европске културне и језичке установе присутне у Србији: Гете институт, амбасада Шведске, Немачка школа у Београду, Аустријски институт, Аустријски културни форум, Амбасада Холандије). Током отворених врата ученици су имали прилике да учествују у квизу познавања европских језика и земаља. Обишли су штандове свих институција, одговарали на кратка питања на немачком, а научили су и како се на шведском каже „школа“.
Било је и питања из географије: „која река тече кроз Немачку, Аустрију и Србију?“
Ученици су погледали кратак цртани филм на немачком, а онда су учествовали у радионицама за нивое А1 и А2. Најпре су се кратко представили на немачком (како се зову и колико имају година) професорима са Института, који су водили радионице. Вежбали су презент глагола, кроз игру меморије осмаци су поновили партиципе, уз помоћ домино игре са картицама утврдили повратне глаголе.
На интерактивној табли радили су вежбе повезивања (време).

Након тога посетили смо библиотеку и разгледали њен богат садржај. Ту ученици могу да изнајме лектире, часописе, стрипове, филмове на немачком језику.

Деца су била одушевљена овом посетом и допало им се учење језика на овакав начин.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.