Дан наше школе

Као и сваке године, 8. новембра, наша школа прославила је свој дан. С обзиром да је 2015.годину, између осталих значајних годишњица, обележило подсећање на највеће страдање и борбу српског народа – Први светски рат, изабрали смо управо тај историјски догађај за тему нашег Дана школе. Читав тим ученика, наставника, учитеља и гостију ревносно се потрудио да припреми програм који би  достојно одао почаст великим, истакнутим личностим и учесницима Великог рата.

Приредбу смо започели поделом награда ученицима млађих и старијих разреда који су учествовали у традиционалном литерарном конкурсу „Данас нама кажу, деци овог века, да смо недостојни историје наше…“. Културно-уметничко друштво „Миломир Петровић“ је Краљевим колом започело подсећање на историјско раздобље од четири године које је променило заувек судбину српског народа.

MAR_7990

MAR_7997

 

 

 

 

 

MAR_8074Програм који су осмислиле наставница српског језика, Марија Ћириловић, наставница ликовне културе, Марија Нешић и наставница музичке културе, Наташа Крстић започели смо појављивањем на сцени Гаврила Принципа, Александра I Карађорђевића, Степе Степановића, Радомира Путника, Живојина Мишића, Милунке Савић, Надежде Петровић, Мекензена, Франшеа и др. Својим глумачким умећем, учесници драмске секције су цитатима одлично представили поменуте личности. Интерпретације песама Милутина Бојића и Владислава Петковића Диса биле су аутентично лирско сведочанство о годинама страдања. На сцени су своје таленте показали и чланови рецитаторске секције млађих разреда које је  припремила учитељица Ана Здравковић.

MAR_7998Хор наше школе, под управом наставника музичке културе, Наташе Крстић, и ученици школе „Душко Радовић“ под управом госта Саше Костића, изнели су својим гласом и  музичким нумерама емоцију ратног доба.

 

 

Целокупну приредбу и дух времена Великог рата је дочарала изложба фотографија и докумената  коју су приредили наставници историје Мирјана Видовић и Марко Пејовић, као и списак учесника рата који су заједно прикупили са својим ученицима. Изложбу је обогатио и списак погинулих Сремчана у Великом рату који је приредио историчар Ненад Лукић.

Свечаној приредби су присуствовали наши ученици, њихови родитељи, директор школе, колеге, представници локалне самоуправе и остали гости.

MAR_8110

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.