Час историје са Тихомиром Арсићем

IMG_1000Глумац Тихомир Арсић за ђаке основне школе „Вук Караџић“ у Сремчици одржао је час историје какву је немогуће наћи у уџбеницима. Овом креативном часу присуствовали су и председник ГО Чукарица Срђан Коларић, као и члан Општинског већа Ђорђе Голубовић.

IMG_1035Oвај едукативни колаж Тихомир Арсић је изнео на веома јединствен начин, обрађујући област историје, књижевности, науке, вере, традиције, језика, уметности и културе. Интерактивна радионица  говори о периоду почетка Првог балканског до краја Првог светског рата, пробоју Солунског фронта, о нашим храбрим војводама, сиромашним ратарима који су живот губили за отаџбину. Анегдотама, али и историјским чињеницама, које се нису нашле у школском градиву, господин Арсић подсетио нас је на заборављену Милунку Савић, мајора Драгутина Гавриловића, солунца Чедомира Поповића-званог Качамак и друге славне претке.

rsz_img_1015Као раритет Тихомир Арсић показао је шкољку „пуж бачвар“ покупљену са дна Јонског мора, на месту где су положена тела преминулих српских војника који су се током Првог светског рата налазили на острву Виду.

Национална историја је саставни део идентитета сваког народа и веома је важно да је познајемо. Школа у томе има значајну улогу, али је неопходна и сарадња са локалном самоуправом. „Општина Чукарица је препознала значај овог едукативно-уметничког пројекта и подржала га, тако да ће ђаци свих чукаричких основних школа имати прилику да се на креативан начин упознају са историјом српског народа.“, рекао је председник Срђан Коларић.

Преузето са сајта општине Чукарица

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.