На сајму књига

Интервју са Добрицом Ерићем

 ,,Читајте шта год желите, али само читајте ,немојте заборавити да постоји књига. Књига је пријатељ који вас никад неће разочарати.“ 

На овогодишњем  Сајму књига имали смо прилику да причамо са Добрицом Ерићем, нашим чувеним писцем за децу. Љубазно је одговарао на питања и дао нам и корисне савете…

kult-dobrica-eric_620x0

1. Како сте постали писац, шта Вас је инспирисало?

  • Постао сам писац тако што сам почео да пишем једној девојчици писмо у стиховима и, онда када су то пронашли,  прогласили су да сам ја песник основне  школе. Што значи да ме је инспирисала та девојчица којој сам прве песме написао.

2. Шта бисте нам Ви препоручили  да  читамо, осим Ваших дела?

  • Читајте шта год желите, али само читајте, немојте заборавити да постоји књига. Књига је пријатељ који вас никад неће разочарати. Ако се потрефи нека књига која вам се не свиђа, не морате да је читате, наћи ћете увек ону која вам се допада. Не заборавите да се спријатељите са књигом, она ће вас заштитити  од многих порока и непријатних  ствари у животу.

3. Имате ли неке савете како да пишемо боље саставе?

  • Па да се потрудите! Кад се пише на часу то није лако.  Ја никад не бих умео  да напишем када  је нека велика гужва, ја увек  пишем кад сам сам. Тако и ви, ако можете кад се одвојите мало, тад боље размишљате. Ако морате  на  часу, онда вежбајте да пишете саставе!

4. Шта  мислите о Сајму књига?

  • Па ово је један велики  радосни вашар! Зато што се скупљају књиге, читаоци и писци сви заједно.  Дакле,  једно дружење, једно дивно шаренило које траје недељу дана. И због тога га волим, зато што траје 7 дана. Дакле, волим  Сајам књига, сваке године продајем свих седам дана, и то је једини сајам  на који идем.

За Новинарску секцију: Анђела  Тодосић, Јована Ђурђевић, Исидора Ђуровић

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.